הצהרת כוונות

20/10/2026

אנתרופיק פרסמו פוסט מפורט איך הם מבצעים Code Review. הקו המוביל מתואר בפתיחה:

We want to preserve human time and attention for issues only humans can solve and make sure automated checks catch the rest

הנה עוד כמה דרכים להצהיר כוונות שעשויות להוביל למסקנות שונות כשאתם בונים את תהליך ה Code Review אצלכם:

  1. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו בעיות בתוכנה ומוכנים לשחרר רק קוד שנבדק לעומק.

  2. אנחנו רוצים לבנות סביבה בה המכונה תנתח את הקוד ואת המערכת שרצה ותייצר תיקונים בזמן אמת, כמו מכונית שנוסעת לבד.

  3. חשוב לנו שלכל מוצר יהיה מוביל טכני שיכיר את כל ההיבטים של המוצר ויהיה אחראי על המוצר, איכותו ועמידתו בתקנים. אנחנו משתמשים ב Code Review כדי שהמובילים הטכניים יכירו את המוצר.

  4. שיתוף פעולה בין מפתחים בצוות הוא ההיבט הכי חשוב של העבודה אצלנו. אנחנו מאמינים שרק סיעור מוחות של בני אדם על Pull Request יכול להוביל ליצירתיות וחשיבה ביקורתית.

  5. אנחנו מוכנים לקחת סיכונים אבל לאורך זמן קוד איכותי הוא ייתרון תחרותי. מפתחים אצלנו לא קוראים PR-ים אלא מנטרים את המערכות הרצות וכשדברים נשברים צוללים לקוד של אותם מנגנונים כדי לשפר ולבנות אותם מחדש.

כוונות שונות מכתיבות שיטות עבודה שונות וסטנדרטים שונים. לפני שאתם רצים להעתיק את שיטת העבודה של אנתרופיק (או של כל אחד אחר שמפרסם איך הוא עובד) ודאו שיש לכם את אותן מטרות.