כמה זמן צריך להשקיע ב"להבין איך זה עובד"?
בהינתן AI שיכול לכתוב את כל קבצי הקונפיגורציה של העולם, כמה זמן כדאי להשקיע בלהבין איך דברים עובדים? ומאיפה נמצא את המוטיבציה?
חבר היה צריך להעלות מערכת ל AWS עם טרפורם. לפני 3 שנים הוא היה צריך לשבת שבועיים בקורס טרפורם ואחרי זה לבלות עוד שבועיים בכתיבת הקונפיגורציה ותיקון תקלות (ובסוף כנראה שעדיין היו נשארות בעיות שיתגלו רק אחרי חודשים או שנים). עכשיו אותו חבר יכול לתאר ל AI מה שהוא צריך ולקבל את כל הקונפיגורציה וזה אפילו עובד בפעם הראשונה.
מה זה אומר עלינו, על המוטיבציה ללמוד ועל העתיד? כמה מחשבות:
כל מי שלמד כלים רק בשביל "לגרום לדברים לעבוד" עובר או יעבור ל AI.
כשאנשים שלא מבינים את הכלי מתארים ל AI מה הם רוצים יש החלטות שהם לא לוקחים. כשה AI לוקח החלטה זה קצת לוטו, לפעמים הוא מחליט נכון ולפעמים לא (תלוי בפרומפט, נתוני האימון ואלמנט של אקראיות).
בשלב מסוים ה AI כבר לא עוזר ואז נצטרך להחליט - ללמוד את הכלי בעצמנו, להיעזר בייעוץ או לכתוב משהו חדש עם AI אחר. בנקודה הזאת ללמוד את הכלי לבד יהיה מאתגר כי AI כותב קוד מאוד Verbose ומנסה לטפל בכל המקרים, כלומר קוד ארוך שלא תמיד ידידותי לבני אדם.
והנה הבחירה שתמיד היתה, וה AI רק הופך אותה להרבה יותר קשה - כמה זמן צריך להשקיע ב"להבין איך זה עובד" בעידן ה AI? האם אני עדיין מרשה לעצמי לשבת שבועיים ללמוד טרפורם, כשה AI יכול לגרום לכל העסק לעבוד בעשר דקות? או אולי לוותר על הכלי המתוחכם ולעבוד רק עם כלים יותר פשוטים שאני כבר מכיר, ולתת ל AI לכתוב את הקונפיגורציה שלהם, אפילו שהיא תהיה יותר ארוכה ומסורבלת?
והאבסורד כאן הוא ש"ללמוד להשתמש בכלי AI" זה ברובו פייק. 90% מהיכולת "להשתמש בכלי AI" היא בסך הכל הבנה מעמיקה של עולם התוכן הרלוונטי. ככל שאנחנו "נעזרים" יותר ב AI על חשבון ההבנה שלנו כך המיומנות שלנו בשימוש ב AI נפגעת.