הבלוג של ינון פרק

טיפים קצרים וחדשות למתכנתים

מדריך Vue למתחילים - חלק 7 - ניהול מידע גלובאלי

ויו היא ספריית פיתוח צד-לקוח שהרבה אנשים אוהבים. היא מאפשרת כתיבה של יישומים מורכבים בזמן קצר ואירגון הקוד בצורה נוחה יותר מאשר אם היינו צריכים לכתוב ארכיטקטורת צד לקוח מאפס בעצמנו. בסידרת הפוסטים "מדריך Vue למתחילים" אני מציג את הצדדים היפים והפחות יפים של Vue כדי שיהיה לכם קל להתחיל לעבוד איתו.

פוסטים קודמים בסידרה:

  1. פרק 1 - פיתוח קומפוננטה ראשונה

  2. פרק 2 - תקשורת בין קומפוננטות

  3. פרק 3 - תבניות דינאמיות

  4. פרק 4 - ממשק ההרכבה Composition API

  5. פרק 5 - דוגמת פיתוח נגן YouTube ב Vue

  6. פרק 6 - יישומי Single Page Apps עם Vue Router

בפרק זה נדבר על מידע גלובאלי ואיך אנחנו משתמשים בו ביישומי Vue.

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - חלק 6 - יישומי Single Page Apps עם Vue Router

ויו היא ספריה לפיתוח יישומי צד-לקוח מורכבים. בשבועות האחרונים אני מפרסם לאט מדריך Vue למתכנתי Front End שרוצים להתחיל לעבוד עם הספריה. עד כה פורסמו הפרקים:

  1. פרק 1 - פיתוח קומפוננטה ראשונה

  2. פרק 2 - תקשורת בין קומפוננטות

  3. פרק 3 - תבניות דינאמיות

  4. פרק 4 - ממשק ההרכבה Composition API

  5. פרק 5 - דוגמת פיתוח נגן YouTube ב Vue

אם עברתם על כל החלקים אתם כבר צריכים להבין לא רע מה כל המהומה סביב Vue וגם מסוגלים כבר לבנות יישומים בסיסיים. בפרק היום נדבר על Vue Router ונראה מהם יישומי עמוד-יחיד ואיך Vue עוזר לנו לבנות כאלה בקלות.

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - חלק 5 - בואו נבנה נגן YouTube ב Vue

ספריית Vue היא ספריית JavaScript לפיתוח מבוסס קומפוננטות. היא נחשבת לאחת מספריות הפיתוח הפופולריות היום יחד עם React ו Angular. מה שמייחד את Vue הוא המאמץ של כותביה לבנות ממשק שיהיה מאוד ידידותי לאנשים חדשים ויאפשר כניסה קלה לעולם של קומפוננטות.

פרק זה הוא הפרק החמישי במדריך. אלה החלקים הקודמים:

  1. פרק 1 - פיתוח קומפוננטה ראשונה

  2. פרק 2 - תקשורת בין קומפוננטות

  3. פרק 3 - תבניות דינמיות

  4. פרק 4 - ממשק ההרכבה Composition API

בפרק היום נראה איך לעטוף קוד קיים בתור קומפוננטת Vue ודרך זה נלמד לסנכרן בין העולם של Vue לעולם של פיתוח JavaScript שאינו מבוסס קומפוננטות.

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - חלק 4 - ממשק ההרכבות (Composition API)

בחלקים הקודמים של המדריך למדנו איך לכתוב אפליקציית Vue מאפס, איך להעביר מידע בין קומפוננטות ואיך להוסיף מימד דינמי לתבניות שלנו. אם פספסתם אתם מוזמנים להעיף מבט חוזר:

  1. חלק 1 - קומפוננטה ראשונה

  2. חלק 2 - העברת מידע בין קומפוננטות

  3. חלק 3 - תבניות דינמיות

אם קראתם את שלושתם ופתרתם את התרגילים שם אתם כבר צריכים להרגיש מספיק בנוח עם כתיבת קומפוננטות כדי שנוכל להתחיל לדבר על שיתוף קוד בין קומפוננטות באמצעות Composition API.

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - חלק 3 - תבניות דינמיות

ויו היא פריימוורק לפיתוח יישומי Front End מבוססי קומפוננטות. פוסט זה הוא השלישי בסידרת "מדריך Vue למתחילים" שאני מקווה שיעזור לכם לקחת את הצעדים הראשונים עם הפריימוורק ולקבל הבנה טובה של העקרונות שלה. עד עכשיו פורסמו במדריך:

  1. חלק 1 - קומפוננטה ראשונה ב Vue

  2. חלק 2 - תקשורת בין קומפוננטות

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - פרק 2 - תקשורת בין קומפוננטות באותו עץ

בפרק הראשון של המדריך למדנו את העקרונות המרכזיים של Vue ואיך לכתוב קומפוננטות פשוטות. אפליקציית Vue מלאה מורכבת ממספר קומפוננטות ולכן בפרק זה נדבר על הקשר בין מספר קומפוננטות ב Vue ועל העברת המידע ביניהן.

המשך קריאה

מדריך Vue למתחילים - פרק 1 - קומפוננטה ראשונה ב Vue

ויו היא פריימוורק לפיתוח יישומי Front End מבוססי קומפוננטות. פיתוח מבוסס קומפוננטות הוא הפרדיגמה המרכזית היום בעולם פיתוח ה Front End ויש לה כמובן יתרונות וחסרונות בהשוואה לשיטות עבודה שהיו נהוגות בעבר. ויו עצמה מיצבה את עצמה בתור ספריית פיתוח הקומפוננטות הפשוטה והידידותית ביותר מהמשפחה וכך זכתה לפופולריות גדולה בקרב מפתחים.

במדריך זה אראה לכם איך לכתוב קוד צד לקוח מבוסס קומפוננטות באמצעות Vue החל מהצעד הראשון. פרק זה הוא החלק הראשון במדריך ואני מתכנן להמשיך לפרסם חלקים נוספים פה בבלוג בתקופה הקרובה אבל זה כנראה לא יהיה כל יום, אז שווה לעקוב (או שאפשר לחזור לפוסט הזה בעוד חודש ואז כבר הכל יהיה כתוב ויהיה לנו אינדקס מסודר).

המשך קריאה